KANNANOTTO, Kotkan Sos.dem. Ty:n johtokunta 21.4.2016

Etusivu

Kotkassa säilytettävä kaksi lukiota

Kotkassa on tehty ns. lukioselvitys, jossa esitetään Lyseon ja Karhulan lukion yhdistämistä 2017 syksystä lähtien. Selvityksen mukaan lukiokoulutus siirrettäisiin hallinnollisesti EKAMI:n alaisuuteen vuonna 2018.

Esitykselle saattaisi löytyä lyhyen aikavälin taloudelliset perusteet. Molemmat lukiot ovat kuitenkin oppilasmäärältään jo nyt suuria yksiköitä (oppilasmäärät lukuvuoden 2015-2016 alussa n. 420 ja 490 ). Näin suurten oppilasmäärien yhdistäminen yhteen yksikköön ei ole mahdollista aloituspaikkoja leikkaamatta. Tämä tarkoittaisi tulevina vuosina sitä, että kaikille peruskoulun päättäneille ei löytyisi toisen asteen opiskelupaikkaa Kotkasta. Mitä tapahtuu tulevaisuudessa näille mahdollisesti syrjäytyville nuorille ja millaiset kustannukset tästä aiheutuu? Kaikkea emme voi mitata vain nopeasti saavutettavilla säästöillä.

Toiminnan yhdistäminen tarkoittaisi lukio-opintojen hajauttamista kolmeen eri toimipisteeseen.

Koulutusaste Kotkassa on jo valtakunnallisesti vertailtuna keskimääräistä alhaisempi. Tästä syystä meidän olisi päinvastoin panostettava ja kehitettävä koulutusmahdollisuuksiamme. Tämä lisäisi kaupungin vetovoimaisuutta ja nuorten sitoutumista kotikaupunkiinsa.

Mahdollisuudet laadukkaaseen koulutukseen ovat meille arvokysymys. Kaikki ei ole mitattavissa rahalla.

 

Kotkan Sos.dem. Ty:n johtokunta

 

 

lisätiedot:

vpj Pia Hurtta (050-3038131)

 

hurtta-pia-01 – Kopio

Keskustelu (2 kommenttia)

Kommentoi